Αγιοσ Χριστοφοροσ Προστατησ Οδηγων : Me Parrhsia O Agios Xristoforos Prostaths Twn Odhgwn : Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν.

Αγιοσ Χριστοφοροσ Προστατησ Οδηγων : Me Parrhsia O Agios Xristoforos Prostaths Twn Odhgwn : Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν.. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Είναι ο προστάτης των αεροπόρων, των οδηγών, των ταξιδιωτών και όλων των επαγγελμάτων, που απαιτούν μεγάλες δυνάμεις. Όταν το αντιλήφθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανός. Γιατι ονομαστηκε ετσι και γιατι θεωρειται προστατησ των οδηγων Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών.

Ο άγιος χριστοφόρος συγκαταλέγεται στη χορεία των μεγαλομαρτύρων. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο. Συμπεριλαμβάνει καὶ ψηφιακὸ δίσκο cd, γιὰ νὰ ἀκοῦμε τὸ βιβλίο στὸ αὐτοκίνητο. Ποιος ήταν ο προστάτης των φυλακισμένων.

Agios Xristoforos Prostaths Twn Odhgwn Youtube
Agios Xristoforos Prostaths Twn Odhgwn Youtube from i.ytimg.com
Στην ορθοδοξη αγιογραφια απεικονιζεται να μεταφερει στουσ ωμουσ του τον ιησου χριστο,εξ αφορμησ αυτου θεωρειτε ο προστατησ των οδηγων. Αγιοσ χριστοφοροσ μικρησ διαστασησ 9x6cm. Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης. Κατά τον τότε εναντίον των χριστιανών διωγμό, λίγο μετά την βάπτισή του. Εύχομαι ο άγιος χριστόφορος, προστάτης των οδηγών και των οδοιπόρων, να είναι πάντα κοντά και σε εσάς. ''΄αγιος χριστόφορος'' iερός ναός ο νέος μεγάλος ναός του αγίου χριστοφόρου στο αγρίνιο αγιοσ χριστοφοροσ.προστατησ οδηγων και πολιουχοσ. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αμαθείς ζωγράφους με μορφή σκύλου, ενώ η λέξη κυνοπρόσωπος σήμαινε ότι το πρόσωπο του αγίου χριστοφόρου ήταν άγριο, άσχημο και άμορφο. Ο άγιος χριστοφόρος γεννήθηκε περί το 200 μ.χ.

Ο άγιος χριστοφόρος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη.

2,254 likes · 3 talking about this. Ποιος ήταν ο προστάτης των φυλακισμένων. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος για το λόγο αυτό, ο άγιος χριστόφορος ζωφραφίζεται περνώντας το ποτάμι, στηριζόμενος στο ξύλο και με το από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης των μεταφορών. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. Εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Η παράδοση λέει πως έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του ρωμαίου αυτοκράτορα δεκίου κατά την παράδοση του ελληνικού λαού ο άγιος χριστοφόρος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των. Κατά τον τότε εναντίον των χριστιανών διωγμό, λίγο μετά την βάπτισή του. Πέρασε πέρα και πήρε στον ώμο του το παιδί. Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Αγιοσ χριστοφοροσ μικρησ διαστασησ 9x6cm. Ο άγιος χριστοφόρος γεννήθηκε περί το 200 μ.χ. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν.

Γιατι ονομαστηκε ετσι και γιατι θεωρειται προστατησ των οδηγων Στην ορθοδοξη αγιογραφια απεικονιζεται να μεταφερει στουσ ωμουσ του τον ιησου χριστο,εξ αφορμησ αυτου θεωρειτε ο προστατησ των οδηγων. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών. Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν.

Agios Xristoforos Giati Onomasthke Etsi Kai Giati 8ewreitai Prostaths Twn Odhgwn
Agios Xristoforos Giati Onomasthke Etsi Kai Giati 8ewreitai Prostaths Twn Odhgwn from www.ekriti.gr
Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας. Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος. Σε μια βάρβαρη χώρα της ανατολής και της ασίας. Ο άγιος χριστοφόρος συγκαταλέγεται στη χορεία των μεγαλομαρτύρων. Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Είναι ο προστάτης των αεροπόρων, των οδηγών, των ταξιδιωτών και όλων των επαγγελμάτων, που απαιτούν μεγάλες δυνάμεις. Ο άγιος χριστοφόρος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη. Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο.

Πέρασε πέρα και πήρε στον ώμο του το παιδί.

Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο. Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, γιόρτασε το εκκλησάκι του αγίου χριστοφόρου στο σοφικό του δήμου κορινθίων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον προστάτη. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. Ἅγιε μεγαλομάρτυς τοῦ θεοῦ χριστοφόρε πολύαθλε, πρὶν κρατήσω σήμερα τὸ τιμόνι στὰ χέρια μου, σὲ ἱκετεύω· μὲ τὴ μαρτυρική σου παρρησία πρὸς τὸν χριστό. Σε μια βάρβαρη χώρα της ανατολής και της ασίας. Ήταν γιγαντόσωμος αλλά όμως και πολύ άσχημος. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αλλά και από ακρισίες άλλων οδηγών προστάτευσέ με. Καταγόταν από κάποια άγνωστη σε μας ημιβάρβαρη φυλή και το όνομά του ήταν ρεμπρόβος, που σημαίνει απόβλητος η μνήμη του εορτάζεται στις 9 μαΐου και θεωρείται ο προστάτης των οδηγών.

Ο άγιος χριστοφόρος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη. Ο άγιος χριστοφόρος συγκαταλέγεται στη χορεία των μεγαλομαρτύρων. ''΄αγιος χριστόφορος'' iερός ναός ο νέος μεγάλος ναός του αγίου χριστοφόρου στο αγρίνιο αγιοσ χριστοφοροσ.προστατησ οδηγων και πολιουχοσ. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος μετέφερε δωρεάν επί τον ώμο του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό. Γεννήθηκε από μια φυλή ανθρωποφάγων.

Ashmenio Kremasto Epiplatinwmeno O Agios Xristoforos Me Kitrino Epixryswma Monhs Opsews Prostaths Twn Odhgwn
Ashmenio Kremasto Epiplatinwmeno O Agios Xristoforos Me Kitrino Epixryswma Monhs Opsews Prostaths Twn Odhgwn from www.catena.gr
Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας, η μνήμη του οποίου τιμάται αύριο 09 μαΐου, καταγόταν από ημιβάρβαρη εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί ευλογήσει νέου. Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Ο προστάτης αγιοσ των οδηγών. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αμαθείς ζωγράφους με μορφή σκύλου, ενώ η λέξη κυνοπρόσωπος σήμαινε ότι το πρόσωπο του αγίου χριστοφόρου ήταν άγριο, άσχημο και άμορφο.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, γιόρτασε το εκκλησάκι του αγίου χριστοφόρου στο σοφικό του δήμου κορινθίων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον προστάτη.

Εύχομαι ο άγιος χριστόφορος, προστάτης των οδηγών και των οδοιπόρων, να είναι πάντα κοντά και σε εσάς. Κατά τον τότε εναντίον των χριστιανών διωγμό, λίγο μετά την βάπτισή του. Ο άγιος χριστοφόρος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη. Ήταν γιγαντόσωμος αλλά όμως και πολύ άσχημος. Στην ορθόδοξη αγιογραφία ο άγιος εικονίζεται να μεταφέρη στον ώμο του τον χριστό και γι' αυτό, σύμφωνα με μια παράδοση, ονομάστηκε και χριστοφόρος. Εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών. Η παράδοση λέει πως έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του ρωμαίου αυτοκράτορα δεκίου κατά την παράδοση του ελληνικού λαού ο άγιος χριστοφόρος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των. Ἅγιε μεγαλομάρτυς τοῦ θεοῦ χριστοφόρε πολύαθλε, πρὶν κρατήσω σήμερα τὸ τιμόνι στὰ χέρια μου, σὲ ἱκετεύω· μὲ τὴ μαρτυρική σου παρρησία πρὸς τὸν χριστό. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος (ή χριστοφόρος, όπως είναι πιο ορθό) καταγόταν από βάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος. Στην ορθοδοξη αγιογραφια απεικονιζεται να μεταφερει στουσ ωμουσ του τον ιησου χριστο,εξ αφορμησ αυτου θεωρειτε ο προστατησ των οδηγων.

Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών αγιοσ χριστοφοροσ. Χριστέ μου, πλαστουργέ μου, κυβερνήτα της ζωής των ανθρώπων!

Posting Komentar

0 Komentar

Ad Code